به آتلیه خوش آمدید

پند نویسندگان

نویسنده را باید این چهار چیز
دل و دست و وجدان و افکار تمیز
اگر آنکه نا پاک شد این چهار
ز نا پاکی صاحبش شک مدار
قلم چون گرفتی دورویی مکن
غرض ورزی و کینه جویی مکن
قلم گیرو همچون قلم راست باش
نه هر کس خیال کجت خواست باش
قلم گر خلاف ره مردم است
قلم نیست نیش دم کژدم است

۱۳۸۸ دی ۸, سه‌شنبه

guggenheim museum

تا حالا دونسته بودید که طرح موزه ی گوگن هیم بر عکس بود !!
بعد از اینکه این موزه ی شخصی برای میلیاردر آمریکایی به نام گوگن هیم توسط آقای فرانک لوید رایت معمار آمریکایی ساخته شد
معلوم شد که طرح این بنا ، مخروطی ساده با بازی هایی روی نما بود اما آقای لوید رایت خود دوست داشت تا این بنا به صورت وارون ساخته شود تا اینکه(به اعتراف خودش) قبل از ساخت بنا ،ماکت آن را با زرنگی و به ظاهر اتفاقی وارون قرار داد وباعث شد که کارفرما از طرح وارونه بیشتر خوشش بیاید و خود کارفرما این ایده را بدهد که بنا را وارون کنند (خدا بده از این کارفرما ها ) و دیگه از این به بعد(احتمالاٌ)آقای لوید رایت هر افتضاحی که به بار آورده به کارفرما گفته :تقصیر خودت بوده مگه من گفتم ساختمان وارونه باشه.
البته این بنا با وجود عظمت و معماری فوق العاده و نورگیری عالی و.. اشکال هایی هم دارد. که همین شاهکارمعماری باعث شده بیشتر مردم به جهت معماری داخلی تا به جهت موزه به آنجا بروند .



1. سرمایه گذاری کردن در بهترین‌ها:
به جای پر کردن به سرعت یک اتاق با وسایلی که شما می‌توانید تهیه کنید، سعی کنید از وسایل محدودی که واقعاً به آنها علاقه دارید در مراحل مختلف و به آرامی در طی مرور زمان به اتاقتان اضافه کنید.

2. از لباسهای شخصی اقتباس کنید.
اگر شما یک بلوز با رنگ دلخواه یا هر چیزی که دارای بافت هموار و صاف است دارید، آن را به یک نقاش منزل نشان دهید تا مطابق رنگ آن برای شما رنگ مورد علاقه‌تان را تهیه کند.

3. روشن کردن فضا:
بازتاب پارچه‌های پر تلالو و کاغذ دیواری‌های روشن به فضا کمک خواهد کرد که روشن‌تر به نظر برسند.

4. از آنچه که دارید لذت ببرید.
بر روی چیزهای با ارزش اتاق تاکید کنید. اگر سقف بلندی دارید پرده‌های بلند آویزان کنید و اگر اتاقتان مانند یک جعبه تاریک است آن را تغییر ندهید، فقط با یک رنگ سفید روشن، فضای تیره و خفه را نجات دهید. با آنچه که دارید کار کنید و همیشه راحتی را در نظر بگیرید.

5. نورها:
حداقل 3 منبع نور در یک اتاق داشته باشید هدف مطلوب با یک لامپ سقفی و چندین لامپ زمینی و رومیزی بدست می‌آید. از آباژورها می‌توانید برای روشن کردن گوشه‌های تیره استفاده کنید.

6. بیشتر از وسایل آنتیک و عتیقه و شیک استفاده کنید.
در یک اتاق نشیمن بیشتر از وسایل وعتیقه‌های شگفت‌انگیز استفاده کنید. این حرکت برای فضای ورودی هم عالی می‌باشد.

7. فضای ورودی را جدی بگیرید.
از فضای ورودی غفلت نکنید! فکر کنید که به عنوان یک پیش غذا می‌باشد. فضای ورودی باید سبک همه جای منزلتان را منعکس کند، به عبارتی دیگر باید خلاصه‌ای از تمام فضای منزلتان باشد. باید در مهمانان حسی ایجاد کنند که راغب باشند تا بیشتر ببینند.

8. بیشتر جمع آوری کنید.
هر وسیله ای که دوست دارید و با شما صحبت می‌کند را جمع آوری کنید، مهم نیست که چه چیزی هست و در چه تعدادی می‌باشد، مهم این است که شما آن را دوست دارید.

9.خطر!
وسایل روی میز، وسایل اضافی محل ورودی، کفشها، کوله پشتی بچه‌ها و نامه‌ها هر وسیله‌ای که نمایش گذاشتن آن زیبا نیست باید در کمدها و فضاهای تعبیه شده برای این منظور، بایگانی شود.

10. آنسوی کاغذ دیواری:
تغییر رومبلی زدن و کاغذ دیواری کردن یکی از بهترین کارها برای ایجاد یک تغییر اساسی در منزل می‌باشد که هزینه‌ها را تا حدودی می‌تواند کم کند



۱۳۸۸ دی ۳, پنجشنبه

چند عکس و پلان از خانه ی آبشار- آمریکا - معمار :فرانک لوید رایت

معماری ایران از صفویان تا آغاز دوران معاصر


یکی از پر رونق ترین دوره های هنری ایرانی اسلامی ، دوره صفویان است. سلسله ی صفویان در سال 907 هجری به وسیله ی شاه اسماعیل صفوی درتبریز تشکیل شد وبعد از او در سال 930 شاه طهماسب به سلطنت رسید و پایتخت را به قزوین انتقال داد.
در آن زمان پادشاه مغولی هند به ایران پناهنده شد . حمایت شاه طهماسب از او در طول دوران پناهندگی اش سبب شد تا وقتی پادشاه هند به کشورش بازگشت رابطه ی خوبی بین دو کشورازجمله در حوزه ی هنری ایجاد شود. در قزوین در دوره شاه طهماسب بناهایی چون مسجدکاخ و کاروانسرای قزوین ایجاد شد .
یکی دیگر از پادشاهان صفوی شاه عباس بود که دوره ی 42 ساله ی سلطنت او دوره ی شکوفایی هنر در ایران بود در این دوره روابط ایران با اروپا و هند افزایش یافت . شاه عباس پایتخت را به اصفهان برد و این شهر را با بناهای متعدد مانند قصرها، مساجد،کاروانسراها و پلها آراست و بدین ترتیب اصفهان مرکز هنرهای اسلامی شد . در زمان شاه عباس دوم وشاه سلیمان توسعه معماری وهنر همچنان ادامه داشت تا اینکه در سال 1105 هجری شاه سلطان حسین به سلطنت رسید و صفویان را ضعیف و ناتوان کرد وسرانجام در سال1135 سلسله ی صفوی با هجوم افغان ها سقوط کرد .
مورخان قرن دهم و یازدهم هجری را دوران شکوفایی هنر اسلامی در ایران دانسته اند.در این دوره با حمایت شاهان صفوی، هنرهای پارچه بافی ، نقاشی،فلزکاری،سفال گری و حکمرانان در شهرهای دیگردر ایجاد بناهای مذهبی و غیرمذهبی فعالیت چشمگیری داشتند.
در دوران صفویه مکنت، شکوه و زیبایی اصفهان بسیاری از بازرگانان و جهانگردان را به ایران کشاند و بسیاری از آن ها مانند تاورنیه ، کمپفر و شاردان زیبایی وعظمت اصفهان را در سفرنامه های خود وصف کرده اند. در سفرنامه ی شاردان می خوانیم که در زمان دیدار او از اصفهان 162مسجد بزرگ و کوچک، 48 مدرسه، 1082 کاروانسرا و272 حمام بوده است.
در عصرصفوی  سبک معماری قدیم ایران تجدید شد و در طرح بناها شکل مصالح جای خود را باز کرد. اغلب بناها مثل مساجد
مدارس و کاروانسراها به شکل چهار ایوانی بنا شدند. استفاده از کاشی معرق وهفت رنگ برای تزئینات ، رونق فراوان یافت به طوری که ساختمان های مذهبی آن دوره از گنبد، ایوان، طاقنما، سردر ورودی و حتی مناره ها با کاشی آراسته می شدند.
خطاطی و خوشنویسی روی کاشی نیز در آرایش بناهای مذهبی عمومیت یافت و بناهای متعددی با خطوط ثلث،نسخ،نستعلیق و خطوط دیگری تزئین شد.
پس از انقراض حکومت صفویان توسعه ی هنرهای مختلف به شیوهی آن زمان ادامه نیافت و به علل مختلفی از جمله مسائل سیاسی آرامش مناطق مختلف ایران مختل شد. کشمکش های سیاسی، جنگهای داخلی و خارجی در سه دوره ی بعد (افشاریه ، زندیه ، قاجاریه) توسعه ی هنر را تا حد زیادی متوقف کرد . سبک معماری صفویه در سه دوره ی بعد از نیز ادامه یافت اما به رونق و زیبایی آن زمان نبود. دراین دوران به خصوص دوران قاجاریه به دلیل نفذ زیاد اروپاییان در ایران تاثیر هنر اروپا در هنرهای اسلامی داخلی به خصوص در معماری،نقاشی و سفالگری پدیدار شد.
اما در این سه دوره کارهایی هم از جمله مرمت مساجد و ساختمان های ویرانه ی عصر صفویه ، ساخت بناهی مشهوری چون مجموعه ی وکیل شیراز ، مجموعه کاخ های گلستان تهران ، مجموعه بناهای سپهسالار و ... صورت گرفت.

۱۳۸۸ دی ۲, چهارشنبه


      اینقدر میریم که ساحل از من وتو بشه غافل       قایقو با هم میرونیم اونجا تا ابد می مونیم
   جایی که نه آسمونش، نه صدای مردمونش، نه غمش، نه جنب و جوشش، نه گلهای گل فروشش
                                              مثل اینجا آهنی نیست....